torsdag, oktober 26, 2006

Stormbyxor på!

Det sägs att det ska bli storm ikväll. Ja, det har ju varnats i flera dagar nu, och det är väl bra att ta det säkra före det osäkra och ge folk en möjlighet att planera och förbereda sig och så där.

Här har vi fyllt skafferiet, laddat batterierna i alla bärbara spelkonsoller och byggt en koja under soffbordet (framför den inbillade öppna spisen). Men nu såg jag i tidningen att det här i vår del av landet skulle räcka med paraply och vindtät jacka om man ville gå ut idag och imorgon, så vi får väl se. Jag tycker annars att det verkar vara så att så fort det blir lite blåsigt ute på havet så blir det som ett korsdrag rakt genom landet.

Fast det ska i alla fall bli intressant att se om det ändå rapporteras om blandat kaos och folk som gjort korkade saker sedan, eller om det kanske till och med blir en lindrigare höststorm än väntat.

Hur som helst börjar det väl bli dags att samla ihop trädgårdsmöblerna inför vintern nu. Frågan är bara var katten ska söka skydd när hon väntar på att bli insläppt om morgnarna. För hon tar garanterat inte någon hänsyn till väderprognoser och varningar när hon bestämmer sig för att gå ut.

0 kommentarer: