söndag, januari 21, 2007

Ett helt vanligt snöfall

Det snöade några centimeter här igår. En stund efter midnatt kom det några killar och plogade och skottade ordentligt utanför vårt hus. Och det var ju tur att det gjorde det då, för hade de väntat till morgonen hade tövädret hunnit före dem. När vi gick upp var all snö borta. Nu snöar det dock igen, så det ska bli intressant att se hur de resonerar kring behovet av snöröjning den här gången.

Varför blir det förresten alltid snöoväder så fort det kommer snö nuförtiden? Vad hände med det vanliga snöfallet som fanns i min barndom? Snöväder liksom. Utan o. Måste det bli kaos? Har folk blivit för mycket européer nu och glömt hur man hanterar svensk vinter? Eller har det alltid varit så här? Är det bara jag som har blivit vuxen och börjat läsa tidningar?

Hur som helst är det inte oväder här. Jag kan njuta av den goda, vita snön som sakta faller och efter hand döljer det fult gråa och bruna. Jag kan ta ett djupt andetag av den kalla luften och känna lugnet följa med syret från lungorna via blodet och ut i hela kroppen.

0 kommentarer: