lördag, februari 24, 2007

Fjärde deltävlingen (uppdaterad version)

Förhandslyssning fredag kväll, och så går det inte att lyssna på Andreas Johnsons låt! Stor frustration. Det var ju den jag var mest nyfiken på. Konspirationsteorierna dyker genast upp. Ska det bli röstningsskandal under sändningen också? Vilken spänning inför kvällen!

(Uppdatering under kvällens tv-tittande.)

Magnus Uggla - För kung och fosterland
Jodå, nog låter det som Magnus Uggla alltid. Sådana här låtar ska man väl försöka lyssna på texten till också, men det brukar komma efter några lyssningar för min del. Och några lyssningar kommer det garanterat att bli. Slutet är förresten lite roligt.

(Hoho! Jag gillar den faktiskt mer och mer för varje gång jag hör den.)

Emilé Azar - Vi hade nåt
Refrängen kan nog fastna i huvudet, men jag gillar inte riktigt hans röst. Det skulle inte heller förvåna mig om den här låten hamnar lite i skymundan bakom de kända artisternas bidrag.

(Har han läppglans?)

Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag
En rätt okej och vanlig schlagerlåt, men jag skulle gilla den mer med en annan artist. Till exempel någon som är medelålders på riktigt.

(Ingen kavaj idag i alla fall ... Jag ändrar mig förresten till "helt okej schlagerlåt".)

Caroline af Ugglas - Tror på dig
Jag tycker inte att låten är lika bra som Caroline af Ugglas själv. Det är visserligen uppfriskande med blandningen av olika slags låtar, men det här är väl ändå inte en sådan som det kommer att gå så bra för, eller?

(Den lilla orkestern på pallarna påminner mig om barnprogrammet Lördagsgodis från min barndom.)

After Dark - (Åh) När ni tar saken i egna händer
Dags att lyssna på texten lite extra igen. Folk kanske röstar bara för att de tycker att den är rolig, och för showens skull, men jag misstänker att jag strax kommer att tycka att det är lite väl överdrivet med alla dubbeltydigheter. Däremot gillar jag melodin i den här låten bättre än i La dolce vita.

(Ja, egentligen är det väl Go West jag gillar. Jag nöjer mig med den.)

Sarah Dawn Finer - I remember love
Ytterligare en tjusig ballad, och jag hoppas verkligen att hon sjunger lika bra live som på inspelningen. Hur det än går för låten i tävlingen tror jag att det i alla fall kommer att bli tre sköna minuter för mig som lyssnar.

(Mmm! Bara lite mycket ögonskugga, men man kan ju inte få allt.)

Verona - La musica
Visserligen glad, men lite larvig danslåt. Jag ser det som ett av de där tre bidragen som ska vara med varje vecka för att fylla ut startfältet mellan de fem som går vidare till andra omgången.

(Tydligen är kvinnligheten beroende av storleken på brösten. Kanske finns det också ett samband mellan självkänsla och resultat i melodifestivalen?)

Andreas Johnson - A little bit of love
Han vann mitt hjärta med förra årets bidrag, men jag är ändå glad att den här låten är klart olik den förra. Variation är bra. I alla fall så länge det är bra varierat, och det tycker jag absolut att det är.

(Hurra! Han lever och sjunger och till och med ler!)

Kan inte undgå att se rubrikerna i skvallerkvällstidningarna. After Dark anklagas för röstfiske, Polen klagar på Ugglas låt (värst vad de alltid hänger med bra i andra länder, och fattar svenska och allt!), Johnson är nästan dödssjuk men ska samtidigt sopa banan med de andra, af Ugglas har för kort klänning till för stor mage, och alla låtarna är snodda från andra artister (alla bra låtar är ju redan skrivna, det var väl ingen nyhet?). Ojoj! Hur ska det gå? Mitt tips är att det går som vanligt. Alltså att folk röstar på de bästa låtarna och de artister de gillar mest.

(Såja. Duktigt röstat, folket!)

0 kommentarer: